Βιογραφικό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη (MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach) και των συνεργατών του.

Zincobell: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν online μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά Zincobell

Βιογραφικό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη

Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης,
Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,  Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 20300, ΚΟΡΙΝΘΙΑ, τηλ. 274423768, 6944280764, e-mail:

pharmage@otenet.gr

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ Δρ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ν. ΓΚΕΛΗ

www.gelis.gr, www.gkelanto.gr,
www.allergopedia.gr, 
www.orlpedia.gr , www.curcumin.gr,    http://ygeiaypopsifiou.gr/

www.zinc.gr www.zinc.gr, www.d3gkelin.gr, 

www.gkelismedicallexikon.gr,  www.pharmagel.gr


ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ: ΩΡΛ Αλλεργία, Εμβοές αυτιών, κακοσμία στόματος, Ροχαλητό, Βαρηκοΐα , Ίλιγγος, Διαταραχές οσφρήσεως και γεύσης, Διαταραχές της φωνής, ΩΡΛ ογκολογία, Aντιγήρανση,
Προληπτική Ιατρική, Ιατρική Διατροφολογία, Συμπληρωματική Ιατρική, Περιβαλλοντική Ιατρική, Κόκκινο κρασί και Υγεία, Βιταμίνη D, Ιατρική Εμψύχωση (Medical Life Coaching).

τ. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας- Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου [2003-2005]

τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογικής Αλλεργίας, ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών [1991-2012]

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

O Δρ Δημήτριος Ν . Γκέλης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών (1969). Ειδικεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία στην ΩΡΛ Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών και πήρε την ειδικότητα του Ωτορινολαρυγγολόγου το Νοέμβριο του 1976.

Το 1974 ανακηρύχτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών και έλαβε και το πτυχίο Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών .

Ομιλεί και γράφει την Αγγλική γλώσσα με επιδεξιότητα και χειρίζεται την Αγγλική Ιατρική Ορολογία με επαγγελματική δεινότητα. Είναι λεξικογράφος. Έγραψε και εξέδωσε το Gelis' Medical Dictionary σε πολλές εκδόσεις και συνεχίζει με ψηφιακή λεξικογραφία  το Ελληνο-Αγγλικό Ιατρικό λεξικό, Εnglish-Greek Medical Lexicon στην ιστοσελίδα  https://gkelismedicallexicon.gr/

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
1. Στην ΩΡΛ Αλλεργία στο Μιλάνο της Ιταλίας στο ΙSTITUTO SIEROTERAPICO MILANESE, S. BELFANTI (1984), καθώς επίσης και στη Σουηδία ( Pharmacia Diagnοstics , Uppsala (1984).

2. Στη Φωνιατρική και φωνοχειρουργική [Royal Infirmary Edinburgh , 1996].

3. Διάγνωση των αιτίων, θεραπεία ροχαλητού και υπνικής άπνοιας [Ulm της Γερμανίας (1997).

4 . Στη διαγνωστική ενδοσκόπηση ανωτέρου αναπνευστικού, στη στροβοσκόπηση και τον έλεγχο της κατάποσης (Θεσσαλονίκη 2006, 4ο Σεμινάριο Πρακτικών δεξιοτήτων).

5. Την Ωτορινολαρυγγολογική ογκολογία στο Rinecker Proton Therapy Center , Μονάχου Γερμανίας (2011).

6. Τις εφαρμογές του υπερβαρικού οξυγόνου στην ιατρική και την ωτορινολαρυγγολογία [2012-2014] στο κέντρο υπερβαρικού οξυγόνου Ταύρου, Αθηνών

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Από το 1976 έως το 1981 διετέλεσε επιμελητής και στη συνέχεια διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ωτορινολαρυγγολογική και γναθοπροσωπική τραυματολογία, κλινική στοματολογία, ΩΡΛ Αλλεργία, Φωνιατρική, Ροχαλητό.

Από το 1981 μέχρι το 2022 εργάστηκε  ως: Ελεύθερος επαγγελματίας στο ιατρείο του στην Κόρινθο. Από το 2022 ασχολείται αποκλειστικά με την ιατρική έρευνα και τη συγγραφή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόληψη του καρκίνου και τη συμπληρωματική ιατρική.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

Ερεύνησε την Αλλεργιογόνο χλωρίδα της Κορινθίας και τα αποτελέσματα της εργασίας του αναγράφονται στο σύγγραμμα του Η ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ (1987).

Μέσα στα πλαίσια αυτής της έρευνας ασχολήθηκε με την περιβαλλοντική ιατρική, αεροβιολογία, και την αντιμετώπιση της αναφυλαξίας από τσίμπημα υμενοπτέρων. Αποτέλεσμα αυτής της ερευνητικής δραστηριότητας ήταν η συγγραφή και έκδοση των βιβλίων :

ΑΝΑΦΥΛΑΞΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΣΦΗΚΕΣ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ, ΚΛΠ, 1993,
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ (1992)
ΑΝΑΦΥΛΑΚΤΙΚΟ SHOCK,(1997): Το σύγγραμμα αυτό γράφτηκε μαζί με άλλους 33 συγγραφείς συναδέλφους του.

Μετά από τη μετεκπαίδευση στη διάγνωση και τη θεραπεία του ροχαλητού και της υπνικής άπνοιας, στην Ulm της Γερμανίας , οργάνωσε τμήμα ροχαλητού στο ιατρείο του και το 1998 εξέδωσε το βιβλίο του " ΤΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ".

Μέσα στα πλαίσια των Οδοντιατρικών , Στοματολογικών και Ωτορινολαρυγγολογικών γνώσεων και εμπειριών του , του ερεύνησε το θέμα της κακοσμίας του στόματος και εξέδωσε το βιβλίο " Η ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ, (1999) " και τη μονογραφία "ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ " (2006 ), με άλλους 11 ΩΡΛ συγγραφείς.

Στα χειρουργικά και θεραπευτικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνεται η θεραπεία της χρόνιας ρινίτιδας με φωτοπηξία, υπερηχοπηξία και την εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων .

Έχει εφαρμόσει την ανοσοθεραπεία και έχει κάνει αποευαισθητοποίηση των ασθενών με αλλεργική ρινίτιδα και άσθμα σε 1250 περιπτώσεις τα τελευταία 20 έτη.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας ΩΡΛ Χειρουργικής και Τραχήλου (2003-2005). Ίδρυσε την Ελληνική Εταιρεία ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και ρογχοπαθειών, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος από το 2001-2012 και την Ελληνική Εταιρεία Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών, της οποίας είναι και Πρόεδρος.

Γνωρίζει και χρησιμοποιεί με αποτελεσματικότητα την ιατρική διατροφολογία, συμπληρωματική ιατρική, εναλλακτική ιατρική και ολιστική ιατρική.

Έχει ερευνήσει τις ευεργετικές ιδιότητες του βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου κρασιού, πράγμα που τον οδήγησε στην Παρασκευή των ιατρικών οίνων (medical wines).

1. Βιολογικός Κόκκινος Αγιωργίτικος οίνος Γκέλικος, χωρίς θειώδη.

2 Ο Ιατρικός Τονωτικός οίνος Γκελάντο [λιαστός, βιολογικός ερυθρός Αγιωργίτικος οίνος χωρίς θειώδη. 3. Λιαστός , βιολογικός, γλυκός

3..Αγιωργίτικος ερυθρός οίνος Γκέλικος ΝΑΜΑ, χωρίς πρόσθετα θειώδη , για Εκκλησιαστική χρήση.

Ο Δρ Δ . Ν . Γκέλης είναι συγγραφέας 33 συγγραμμάτων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το κλασσικό πλέον ΛΕΞΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΑΓΓΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΟ μετά προφοράς , καθώς και ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ , 7η έκδοση ( γραμμένο μαζί με τον Αναστάσιο Σπαντιδέα , Παθολόγο , Κλινικό Φαρμακολόγιο ) ένα κλασσικό βιβλίο με 7 εκδόσεις.

Διετέλεσε διευθυντής σύνταξης και εκδότης των περιοδικών εντύπων " ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ " , "ΩΡΛ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ", ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ,

Το 2006 έγινε διευθυντής σύνταξης του ΩΡΛ περιοδικού "Σύγχρονη ΩΡΛ Ενημέρωση " των εκδόσεων "ΚΑΦΚΑΣ". .

Στα πιο πρόσφατα βιβλία που συνέγραψε και εξέδωσε περιλαμβάνονται Η Ρινορραγια " μαζί με τον Ε. Αναγνώστου (2004) και

" Τα μυστικά του Προσωπικού νεύρου " (2006) μαζί με τους : Π. Δόξα, Δ. Μπατζακάκη, Α. Πάγκαλο, Χ. Παπαδάκη και Θ. Χειμωνά.

.

Ως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας,  Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και ως Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας και Ανοσολογίας οργάνωσε το 1998 το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο ΩΡΛ Αλλεργίας Ενδοσκοπήσεων και χειρουργικής Λέιζερ , στην Αθήνα .

Υπό την αυτή ιδιότητα έχει οργανώσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος 13 Μεταπτυχιακά Σεμινάρια , στα οποία εκπαιδεύτηκαν στην ΩΡΛ Αλλεργία , τις δερματικές δοκιμασίες , την εργαστηριακή έρευνα της ΩΡΛ Αλλεργίας και στην υπογλώσσια Ανοσοθεραπεία και την απευαισθητοποίηση περισσότεροι από 400 Έλληνες Ωτορινολαρυγγολόγοι , από όλα τα διαμερίσματα της χώρας . Σήμερα ο Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης ασχολείται με την ιατρική έρευνα και τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων που φιλοξενούνται στις ιστοσελίδες του. Το 1997 ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής συμπληρωματων διατροφής, ιατροτεχνολογικών προιόντων και καλλυντικών  (Pharmagel), μέσω της οποίας παρασκευάζει και διανέμει τις εφευρέσεις του στην Ελλάδα και το εξωτερικό..

Ο Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης είναι παντρεμένος με την Ελπινίκη Κιντζονίδου και έχουν  δύο τέκνα. 

 
Λιανική τιμή: 16.36€


...


  Ο συγγραφέας του παραπάνω άρθρου, Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, δημιουργός του zinc.gr, σας ευχαριστεί που αφιερώσατε τον πολύτιμο χρόνο σας, για να διαβάσετε το παρόν άρθρο. Αν θα θέλατε να λαμβάνετε την ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ του Δρ Δ.Ν.Γκέλη μπορείτε να εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας email στέλνωντας μας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομειου, μέσω της παρακάτω φόρμας.