ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΖΙΝΚΟΜΠΕΛ

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη (MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach) και των συνεργατών του.

Zincobell: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν online μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά Zincobell

Κατά την εποχήν των αρχαιοτάτων χρόνων, μία από τις πιο κρίσιμες ανάγκες διά την συνύπαρξιν των ανθρώπων ήταν η επικοινωνία. 

 

Το γεγονός αυτό, είχε ως συνέπειαν την δημιουργίαν των γλωσσών. Οι γλώσσες έθεσαν τις βάσεις διά την δημιουργίαν των επιστημών. Τα θεμέλια της επιστήμης είναι τα μαθηματικά και το σημαντικότερον εργαλείον αυτών, είναι ο αριθμός.

 Οι αριθμοί, είναι πνευματικές οντότητες και οι άνθρωποι τους έχουν αποδώσει διάφορες γεωμετρικές μορφές, οι οποίες ευρίσκονται εις τον χώρον των δύο διαστάσεων, όπως και τα γράμματα.

Μία πολύ καλή ερώτησις που προκύπτει εδώ, είναι: τί δημιουργήθηκε αρχικώς; οι αριθμοί ή τα γράμματα;

Ο πρώτος πολιτισμός που ανεγνώρισε και χρησιμοποίησε αυτό το 

σύστημα μεταξύ των γραμμάτων και των αριθμών, ήταν ο ελληνικός, ο οποίος ανεκάλυψε το αλφάβητον 5700 έτη π.Χ. τουλάχιστον.

Το γεγονός αυτό, φαίνεται από την ανακάλυψιν της πινακίδος του Δισπηλιού, η οποία περιέχει γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου και χρονολογείται τουλάχιστον 5700 έτη πριν από την γέννησιν του Χριστού [1, 2]. 

 Έτσι καταρρίπτεται πλήρως ο μύθος περί του φοινικικού αλφαβήτου και της δήθεν προελεύσεως της ελληνικής φυλής από την ινδοευρωπαϊκή.

Υπάρχει μία μαθηματική συνάρτησις, η οποία αντιστοιχεί σε καθένα από τα 27 γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου τους ακόλουθους 27 αριθμούς:{1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,20,30,40,50,60,70,80,90,100,200,300,400,500,600,700,800,900}

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι πρόκειται για μία αντιστοιχία των 27 γραμμάτων του ελληνικού αλφαβήτου με τους αριθμούς των εννέα μονάδων, των εννέα δεκάδων και των εννέα εκατοντάδων, που είναι ακέραια πολλαπλάσια των δυνάμεων του αριθμού 10 με εκθέτη το 0 το 1 και το 2.

Ελευθέριος Αργυρόπουλος,

 Μαθηματικός, 

Συγγραφέας, Μαραθωνοδρόμος, Μουσικός, με ρεκόρ Guinness για τις 520 αποδείξεις του Πυθαγορείου θεωρήματος.

Καρπενήσι

Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης,        Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φλάμπουρο Λουτρακίου, 20300, Τ. 27440 23768, 6944280764 

www.gelis.gr       www.pharmagel.gr   pharmage@otenet.gr

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ: Συμπληρωματική Ιατρική, Κλινική Φαρμακολογία, Ιατρική Διατροφολογία
Αυτή, αποτελεί το ελληνικόν αλφαριθμητικόν σύστημα των 27 γραμμάτων και αριθμών.

Οι αριθμοί από το 1 έως και το 9 (μονάδες) αντιστοιχίζονται από τα γράμματα άλφα έως και θήτα, από το 10 έως και το 90 (τα ακέραια πολλαπλάσια του 10) αντιστοιχούν εις τα γράμματα ιώτα έως και κόππα, ενώ από το ρω έως και το σανπί, υπάρχει η αντιστοιχία των εννέα εκατοντάδων, δηλαδή των ακεραίων πολλαπλασίων του αριθμού 100 και επομένως των εννέα τριψηφίων αριθμών από το 100 έως και το 900.

Ο αριθμός που εξάγεται από το άθροισμα όλων των αριθμών που αντιστοιχούν εις τα γράμματα μίας λέξεως σύμφωνα με το αρχαίον Ελληνικόν αλφαριθμητικόν σύστημα, ονομάζεται λεξάριθμος ή εάν πρόκειται για το άθροισμα λέξεων μίας φράσεως, τότε
Στη πρώτη στήλη μερικά σύμβολα από την πινακίδα (οι άλλες τρεις είνα για σύγκριση)
καλείται λεξαριθμικόν άθροισμα. Η αριθμητική ισότης δύο λεξαρίθμων καλείται λεξαριθμική ισοψηφία.

Ακολουθεί το χαρακτηριστικόν παράδειγμα:

Αρχίζουμε υπολογίζοντας το άθροισμα των γραμμάτων της λέξεως αριθμός. Έχουμε:

Αριθμός = 1+100+10+9+40+70+200 = 430

Όμως, ο αριθμός, είναι το εργαλείον των μαθηματικών και το γεγονός αυτό, μας κινεί την περιέργεια να υπολογίσουμε και τον αριθμόν της 

λέξεως μαθηματικά.

 Όταν ολοκληρώσουμε τον συγκεκριμένον υπολογισμόν, μας περιμένει μία έκπληξις.

Ο αριθμός της λέξεως μαθηματικά, είναι και αυτός 430.

Πράγματι:

Μαθηματικά = 40+1+9+8+40+1+300+10+20+1 = 430

Οι έννοιες που απεικονίζονται από τις λέξεις αριθμός και μαθηματικά συσχετίζονται, διότι χωρίς τον αριθμόν, τα μαθηματικά δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν.

Εφόσον λοιπόν οι αριθμοί είναι οι νόμοι του κόσμου, ποία θα μπορούσε να ήταν η αριθμητική σχέσις μεταξύ των αθροισμάτων των λέξεων αριθμός και νόμος;

Υπολογίζοντας τον αριθμόν που παράγεται από το άθροισμα των αριθμητικών αξιών των γραμμάτων της λέξεως νόμος, καταλήγουμε και πάλι εις τον αριθμόν 430.

Είναι εντυπωσιακόν:

Νόμος = 50+70+40+70+200 = 430

Το ΖΙΝΚΟΜΠΕΛ  [Zincobell]  είναι συμπλήρωμα διατροφής    ψευδαργύρου και ο λεξάριθμος της λέξης ΖΙΝΚΟΜΠΕΛ είναι ο εξής.

ΖΙΝKOMΠΕΛ=312  ΓΗΡΑΣ=312  ΑΓΓΕΛΟΣ=312  ΔΗΛΟΣ=312  ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ=312  ΠΡΟΝΑΙΑ=312

ΓΗΡΑΣ = 312. Ο ψευδάργυρος του Ζίνκομπελ, μεταξύ των άλλων, ασκεί μια ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση. Η επάρκεια του ψευδαργύρου προστατεύει από την ανοσογήρανση [4]. Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός σε όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα στους γηράσκοντες οργανισμούς, καθώς βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις και να ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Χρησιμοποιείται στη νευραισθητήρια βαρηκοΐα, την πρεσβυακοΐα, τις εμβοές των αυτιών, την αιφνίδια βαρηκοΐα, την ενίσχυση της λίμπιντο.

Περισσότερα βλέπε:Αντιμετώπιση των εμβοών και της νευραισθητήριας βαρηκοΐας με τη συμπληρωματική χορήγηση ψευδαργύρου,

Επιτάχυνση του κοινού κρυολογήματος με τη συμπληρωματική χορήγηση ψευδαργύρου,

Οι ανάγκες του γήρατος σε ψευδάργυρο,

 Διαταραχές της όσφρησης και η αντιμετώπισή τους με ψευδάργυρο,

Διαταραχές της γεύσης και η αντιμετώπισή τους με ψευδάργυρο,

Θεραπεία και πρόληψη της γεροντικής εκφύλισης της ωχράς κηλίδος με ψευδάργυρο,

Οφθαλμικός καταρράκτης και ψευδάργυρος,

 Ερμής ο μαντατοφόρος των θεών με το κηρύκειον, το οποίο είναι ιατρικό σύμβολο κυρίως της Βόρειας Αμερικής.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ  = 312. Κατά τον Όμηρο άγγελος είναι αυτός που  μετέδιδε ειδήσεις, πληροφορίες ή αγγελίες, μεταφέρει μηνύματα.  Κατά το Ηρόδοτο και τον Ξενοφώντα  είναι ο ειδικός απεσταλμένος μεταφοράς μηνυμάτων ή πληροφοριών.

Ως θεϊκή ή υπερβατική παρουσία η έννοια άγγελος εμφανίζεται για πρώτη φορά στο πρόσωπο του Ερμή, που ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών και βαστούσε το κηρύκειο, το οποίο στην αρχαιότητα συμβόλιζε την  ομόνοια και την κατάπαυση της διχόνοιας, αργότερα συμβόλιζε το εμπόριο,  ενώ σήμερα, ιδίως στη Βόρεια Αμερική, χρησιμοποιείται ως σύμβολο της ιατρικής επιστήμης,  κυρίως στις ΗΠΑ.  

Στην Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία, κατά τον Θεολόγο Γρηγόριο στο λόγο των Χριστουγέννων αναφέρεται ότι ο Θεός έκτισε τους αγγέλους πριν από τον ουρανό και τη γή και πριν από τον Αδάμ.

Η δε λέξη Άγγελος σημαίνει μηνυτής, αυτός που φέρνει μηνύματα. Ο Άγγελος μηνύει τον ορισμό του Θεού. Είναι ο μαντατοφόρος του Θεού.

Η σύναξη των  Αγγέλων (των αγγελιοφόρων του Θεού)

Ο ψευδάργυρος του Zincobell, όταν χορηγείται συμπληρωματικά, σε άτομα, που τον χρειάζονται, για διαφόρους λόγους  συμμετέχει στο σχηματισμό πρωτεϊνών και νουκλεϊνικών οξέων,  ως σηματοδότης ή αγγελιοφόρος  σε όλες τις διαδικασίες του ενδιάμεσου μεταβολισμού, μεταδίδει και ρυθμίζει την έκφραση της γενετικής πληροφορίας, συμμετέχει στην αποθήκευση, σύνθεση και δράση των ορμονικών πεπτιδίων και τη διατήρηση της δομής της χρωματίνης και των βιομεμβρανών [5].

Ο ψευδάργυρος επηρεάζει διάφορα σηματοδοτικά μόρια και μπορεί να δράσει ως νευρομεταβιβαστής. Επίσης δρα ως  μεταβιβαστής εξωκυττάριων ερεθισμάτων σε ενδοκυττάρια σηματοδοτικά γεγονότα, Ο ψευδάργυρος είναι ένας ενδοκυττάριος δεύτερος σηματοδότης (αγγελιοφόρος) [6].  

ΔΗΛΟΣ = 312. Επίθετο της Ελληνικής γλώσσας που σημαίνει ορατός, φανερός,  προφανής, πρόδηλος και στα αρχαία κείμενα απαντούν οι φράσεις  δλός εμι = γίνομαι φανερός, αποδεικνύομαι, δλον ποιεν = κάνω κάτι φανερό, αποδεικνύω, δλόν στι = είναι φανερό, αποδεικνύεται ,  δλον ή δλον τι = δηλαδή, προφανώς, φανερά .Το κεντρικό νησί των Κυκλάδων, το οποίο ήταν ιερό, από την αρχαιότητα ονομάζεται η ΔΗΛΟΣ.

Στη νήσο ΔΗΛΟ γεννήθηκε ο θεός Απόλλων, ο οποίος ήταν πατέρας του θεού της ιατρικής Ασκληπιού.

Η έλλειψη του ψευδαργύρου γίνεται φανερή ή φανερώνεται ή αποδεικνύεται με την εκδήλωση συμπτωμάτων, τα οποία αναγνωρίζονται από τον ιατρό, ο οποίος χορηγεί ψευδάργυρο (ΖINCOBELL), προκειμένου να τα αναστρέψει.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ = 312. Μεθοδολογία, (= "μέθοδος" + "λογία") είναι  η συστηματική και λογική μελέτη των αρχών που διέπουν γενικότερα την επιστημονική διερεύνηση και μελετά μεθόδους απόκτησης επιστημονικών γνώσεων.

Το γεγονός ότι ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της ζωής αποκαλύφθηκε μετά από μεθοδική μελέτη της δράσης του στον οργανισμό.

Ο ψευδάργυρος  περιέχεται σε 300 ένζυμα και συμμετέχει στην παραγωγή 3000 πρωτεϊνών του ανθρωπίνου σώματος.

Σήμερα γνωρίζουμε με την εφαρμογή κατάλληλης επιστημονικής μεθοδολογίας τη φυσιολογία του ψευδαργύρου και την αναστροφή των παθογενειών, που προκύπτουν από την έλλειψή του με τη συμπληρωματική χορήγηση κατάλληλων ευαπορρόφητων σκευασμάτων ψευδαργύρου (Zincobell).

 

ΠΡΟΝΑΙΑ = 312. Είναι επίθετο για τη θεά Αθηνά [Αθηνά Προναία], που σύμφωνα με

Ο ναός της Αθηνάς Προναίας στους Δελφούς

το θρύλο ήταν παρούσα, εμφανιζόταν και παρείχε βοήθεια, σε κάθε περιστατικό Ηρωϊκής Μύησης.

Όλοι οι επώνυμοι ήρωες έχουν ευεργετηθεί από την Αθηνά Προναία και μάλιστα κατά το κρισιμότερο στάδιο της όποιας συγκεκριμένης δράσης τους, π.χ. ο Ηρακλής,  Οδυσσέας, Ιάσονας.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μεταλλικό ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τη ζωή, που η παρουσία του ως καταλύτης ή μεσολαβητής ή ως σηματοδότης ή ως δομικό στοιχείο ενζύμων και πρωτεινών βοηθάει τον οργανισμό να επιτελέσει το έργο του και να επιβιώσει. 

Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος και πανταχού παρών, ως ισχυρός αντιοξειδωτικός, ανοσοενισχυτικός και αντιγηραντικός παράγοντας [7], που συμμετέχει στην ομαλή σωματική ανάπτυξη του εμβρύου και του παιδιού. 

Το Ζινκομπελ μπορεί να βοηθήσει αθλητές σε κρίσιμους αγώνες, διότι ο ψευδάργυρός του ενισχύει τη μυική δύναμη και βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις.

 

ΠΙΚΟΛΙΝΙΚΟΣ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ = 2553  0 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣ 2553

O Αριστοτέλης Ωνάσης (1906-1975), γνωστός Έλληνας κροίσος, απεβίωσε σύντομα μετά τον τραγικό θάνατο του γιού του Αλεξάνδρου, αφού εκδήλωσε οξεία μυασθένεια. Η οξεία μυασθένεια είναι αυτοάνοσο νόσημα, δηλαδή ορισμένα αντισώματα που βιοσυνθέτει ένας οργανισμός στρέφονται κατά του ιδίου  του οργανισμού που τα παράγει.

Ο ψευδάργυρος είναι ανοσοτροποποιητικό και νευροτροποποιητιό ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τη ζωή.

Το ιχνοστοιχείο του ψευδαργύρου παίζει κρίσιμο ρόλο στη ρύθμιση της ομοιοστασίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα λιπίδια και ο ψευδάργυρος που προσλαμβάνονται με τις τροφές επιδρούν ουσιαστικά στην αυτοανοσία που κυμαίνεται από την ανοσοπροστασία, μέχρι την επιδείνωση των ανοσοπαθολογικών διαδικασιών, όταν υπάρχει έλλειψη ψευδαργύρου [8, 9].

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης βρέθηκε ξαφνικά μπροστά στην απώλεια του γιού του, που συνοδεύτηκε από μεγάλο πένθος, κατάθλιψη και συγκινησιακό στρες, που διήρκεσε πάνω από δύο χρόνια.

Έτσι απορρυθμίστηκε το ανοσοποιητικό του σύστημα και εκδήλωσε την οξεία μυασθένεια που είναι αυτοάνοσο νόσημα. Δεδομένου ότι τα ηλικιωμένα άτομα συνήθως έχουν έλλειψη ψευδαργύρου, αυτό επιτάχυνε ίσως την εκδήλωση της νόσου. Η επάρκεια του ψευδαργύρου θα μπορούσε  να προλάβει ή να αναχαιτίσει ένα αυτοάνοσο νόσημα του Ωνάση.

 

Η ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ ΤΟΥ ΖΙΝΚΟΜΠΕΛ = 1700  ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ = 1700Η νευρική ανορεξία συνοδεύεται από έλλειψη ψευδαργύρου και παρατηρείται συνήθως σε νεαρές γυναίκες. Τόσον η νευρική ανορεξία, όσο και η έλλειψη ψευδαργύρου έχουν ορισμένα κοινά συμπτώματα,  όπως η απώλεια βάρους, απώλεια της όρεξης για φαγητό, διαταραχές της όσφρησης και της γεύσης, κατάθλιψη και αμμηνόρροια. Χορηγώντας συμπληρωματικά ψευδάργυρο ανοίγει η όρεξη [10, 11, 12].

ΒΛΕΠΕ:Σχέσεις ψευδαργύρου και νευρικής ανορεξίας©

H ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ ΤΟΥ ΖΙΝΚΟΜΠΕΛΛ = 1730  ΣΥΚΩΤΙ = 1730

To Zincobell δεν περιέχει έκδοχα ή χημικά συντηρητικά που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν το συκώτι. Το Zincobell περιέχει μόνο πικολινικό ψευδάργυρο και βιταμίνη C.

Η συμπληρωματική χορήγηση ψευδαργύρου επί 3 μήνες φαίνεται ότι είναι ασφαλής για τη θεραπεία της υπεραμμωναιμίας των ασθενών με κίρρωση του ήπατος [13].

Η νόσος του Wilson στην αύξηση των επιπέδων του χαλκού στον οργανισμό, ο οποίος συσσωρεύεται στο συκώτι και τον εγκέφαλο. Αντιμετωπίζεται με τη χορήγηση ψευδαργύρου.

Βλέπε: Νόσος του Wilson και ψευδάργυρος©

Όλοι οι  ηπατοκυτταρικοί καρκίνοι έχουν σημαντικά χαμηλές συγκεντρώσεις ψευδαργύρου σε σύγκριση με τα φυσιολογικά ήπατα. Η  επάρκεια του ψευδαργύρου δρα ηπατοπροστατευτικά [14, 15]. 

 ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΖΙΝΚΟΜΠΕΛΛ = 1549  Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ = 1549  ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ = 1549.                         Ο ψευδάργυρος βρέθηκε σε μεταλλικά κράμματα που χρονολογούνται από το 1400π.Χ. Από το 13ο  αιώνα παράγεται ο μεταλλικός ψευδάργυρος στην Ινδία. Το 1500 ο ψευδάργυρος αναγνωρίστηκε ως μεταλλικό στοιχείο  από τον  Andreas Marggraf στη Γερμανία.

Από το 1700 δημιουργήθηκαν εργοστάσια επεξεργασίας του μεταλλικού ψευδαργύρου στην Ευρώπη. Το 1961-62 έγινε η πρώτη δημοσίευση σε ιατρικό περιοδικό που περιέγραφε την έλλειψη ψευδαργύρου, την κλινική του εικόνα και τη συμπληρωματική θεραπευτική του χορήγηση.   

Ananda S. Prasad (1928-2022)

Η ανακάλυψη των συνεπειών της έλλειψης ψευδαργύρου (κασθυστέρηση της σωματικής ανάπτυξης και υπογοναδισμός παιδιών στην Αίγυπτο έγινε από τον Ινδό Ananda S. Prasad, έναν ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ ιατρό ερευνητή, ο οποίος όπως Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ ξεκίνησε από το Βuxar, μια μικρή πόλη της Ινδίας, έφτασε στο Τέξας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην έρευνα και μελέτη των μεταλλικών ιχνοστοιχείων, περιλαμβανομένου του ψευδαργύρου.

Εργάστηκε ως ερευνητής σε διάφορες Aμερικανικές αποστολές εκτός Αμερικής και τo 1961-62 κατέληξε στην Αίγυπτο, όπου   ανακάλυψε ότι, η αιτία της καθυστέρησης της ανάπτυξης και ο υπογοναδισμός παιδιών στην Αίγυπτο οφειλόταν στην έλλειψη ψευδαργύρου. Η αναγκαιότητα του ψευδαργύρου για τη ζωή και οι συνέπειες της έλλειψής του αναγνωρίστηκαν επισήμως το 1963 [16].

 Έκτοτε άνοιξε ο δρόμος της έρευνας της φυσιολογίας, παθοφυσιολογίας του ψευδαργύρου και σήμερα γνωρίζουμε ότι ο ψευδάργυρος συμμετέχει στη λειτουργία 300 ενζύμων και πλέον, καθώς και σε 3000 πρωτεϊνών, που συμμετέχουν στις βιοχημικές διαδικασίες του οργανισμού, συμβάλλοντας στην ανοσοπροστασία, νευροπροστασία, αντιοξείδωση, αντιγήρανση, προστασία από τις λοιμώξεις, τις εκφυλιστικές νόσους.

Το ΣΚΕΥΑΣΜΑ ZINCOBELL είναι ένα ευφυές σκεύασμα,  του οποίου κάθε κάψουλα περιέχει 10mg  πικολινικού ψευδαργύρου και 119mg βιταμίνης C.

Mε το συνδυασμό αυτό επιτυγχάνεται η καλύτερη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα του ψευδαργύρου, ενώ μέσα στην κάψουλα δεν υπάρχουν έκδοχα ή χημικά συντηρητικά ή άλλες ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν το μεταβολισμό του συκωτιού.

 

ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΖΙΝΚΟΜΠΕΛ = 2381 ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΩ = 2381

Με την  εξασφάλιση επαρκών επιπέδων ψευδαργύρου στον οργανισμό ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ zincobell [ΖΙΝΚΟΜΠΕΛ] ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ από διάφορες διαταραχές και παθολογικές καταστάσεις, όπως:

  • ·Πρόληψη της καθυστέρησης της ανάπτυξης του σώματος από έλλειψη ψευδαργύρου. 

  • ·Πρόληψη της καθυστέρησης της νευρολογικής και συμπεριφορικής ανάπτυξης των παιδιών.

  • ·Πρόληψη των επιπλοκών της εγκυμοσύνης από έλλειψη ψευδαργύρου.

  • ·Πρόληψη διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος από έλλειψη ψευδαργύρου.

  • ·Πρόληψη της αυξημένης προδιάθεσης των παιδιών στις λοιμώδεις νόσους.

  • ·Πρόληψη της διαταραχής της ομοιοστασίας του ψευδαργύρου στα ηλικιωμένα άτομα.

  • ·Πρόληψη δερματικών διαταραχών από έλλειψη ψευδαργύρου. 

  • Όλοι οι  ηπατοκυτταρικοί καρκίνοι έχουν σημαντικά χαμηλές συγκεντρώσεις ψευδαργύρου σε σύγκριση με τα φυσιολογικά ήπατα, η επάρκεια του ψευδαργύρου δρα ηπατοπροστατευτικά.

Περισσότερα βλέπε: Πρόληψη καταστάσεων και νόσων από έλλειψη ψευδαργύρου©

 

 Βιβλιογραφία

1. Χουρμουζιάδης Γ. Χ. . Δισπηλιό, 7.500 χρόνια μετά, University Studio Press, 2002

2. Χουρμουζιάδης Γ. Χ.  Δισπηλιό, Σημειώσεις για τον επισκέπτη, Καπόν, 2008

3.Αργυρόπουλος Ελευθέριος. Μαθηματικός, Η Λεξαριθμική νοημοσύνη της Ελληνικής Γλώσσας, Ιδία έκδοση,2010

4. Maywald M, Rink L. Zinc homeostasis and immunosenescence. J Trace Elem Med Biol. 2014 Jun 13. pii: S0946-672X(14)00079-0

5. Tapiero H1, Tew KD. Trace elements in human physiology and pathology: zinc and metallothioneins. Biomed Pharmacother. 2003 Nov;57(9):399-411.

6. Yamasaki S1, Sakata-Sogawa K, Hasegawa A, Suzuki T, Kabu K, Sato E, Kurosaki T, Yamashita S, Tokunaga M, Nishida K, Hirano T. Zinc is a novel intracellular second messenger. . J Cell Biol. 2007 May 21;177(4):637-45. 

7.Mocchegiani E1, Malavolta M. Possible new antiaging strategies related to neuroendocrine-immune interactions. Neuroimmunomodulation. 2008;15(4-6):344-50. 

8. Harbige LS. Nutrition and immunity with emphasis on infection and autoimmune diseaseNutr Health. 1996;10(4):285-312. 

9. Schubert C1, Guttek KGrüngreiff KThielitz ABühling FReinhold ABrocke SReinhold D. Oral zinc aspartate treats experimental autoimmune encephalomyelitis. Biometals. 2014 Aug 22. 

10.  Birmingham CL1Gritzner S .How does zinc supplementation benefit anorexia nervosa? Eat Weight Disord. 2006 Dec;11(4):e109-11.

11. Bakan R1, Birmingham CLAeberhardt LGoldner EMDietary zinc intake of vegetarian and nonvegetarian patients with anorexia nervosa. Eat Weight Disord. 2006 Dec;11(4):e109-11.

12. Brazilian Association of Nutrology. Zinc supplementation in the treatment of anorexia nervosaRev Assoc Med Bras. 2013 Jul-Aug;59(4):321-4.

13. Katayama KSaitoMKawaguchi TEndo RSawara KNishiguchi SKato AKohgo HSuzuki KSakaidaIUeno YHabu DIto TMoriwaki HSuzuki KEffect of zinc on liver cirrhosis with hyperammonemia: A preliminary randomized, placebo-controlled double-blind trial. Nutrition. 2014 Nov-Dec;30(11-12):1409-14.

14. Dzieżyc K1, Litwin T1, Sobańska A2, Członkowska A3. Symptomatic copper deficiency in three Wilson's disease patients treated with zinc sulphate. Neurol Neurochir Pol. 2014;48(3):214-8. doi: 10.1016/j.pjnns.2014.05.002. Epub 2014 May 17.

15. Costello LC,Franklin RB. The status ofzincin the development of hepatocellular cancer: an important, but neglected, clinically established relationship.Cancer Biol Ther.2014 Apr;15(4):353-60.

16. Prasad AS. Discovery of human zinc deficiency: 50 years later. J Trace Elem Med Biol. 2012 Jun;26(2-3):66-9. 

 


 
Λιανική τιμή: 16.36€


...


  Ο συγγραφέας του παραπάνω άρθρου, Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, δημιουργός του zinc.gr, σας ευχαριστεί που αφιερώσατε τον πολύτιμο χρόνο σας, για να διαβάσετε το παρόν άρθρο. Αν θα θέλατε να λαμβάνετε την ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ του Δρ Δ.Ν.Γκέλη μπορείτε να εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας email στέλνωντας μας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομειου, μέσω της παρακάτω φόρμας.